Vīnes klasika
Vīnes kafijas receptes, kuras tiešā veidā ar mums bija vairāku simtu gadu gaitā, pelnīti tiek uzskatītas par kafijas klasiku. Daudzi no dzērieniem ir nosaukti par godu pazīstamiem Austrijas rakstniekiem, komponistiem un aristokrātiskām figūrām. Aicinām Jūs izmēģināt Vīnes tradīcijas pēc garšas!
Melange, Vīnes melanžs
Melanžs –tas ir vistipiskākais Vīnes dzēriens, kurš ir parasts espresso ar pievienotu saputotu pienu un, kurš izdekorēts ar piena putām.
Brauner, Brauners
"Brauners" – tas ir parastais vai dubultais espresso, kurš tiek pasniegts ar nelielu daudzumu saldā krējuma, kuru pasniedz atsevišķi, šim nolūkam paredzētā trauciņā.
Kaffee verkehrt, Latte Makiato
"Verkehrt" tiek tulkots kā "apgrieztais", kas pilnībā apliecina šā dzēriena raksturu- tajā ir vairāk piena nekā kafijas. šāda dzēriena pagatavošanai ir nepieciešams augstā glāzē, vai speciālā augstā traukā ieliet vienu trešdaļu karsta piena un vienu trešdaļu piena putu un tam visam ir jāpievieno vienu espresso.
Franziskaner, Franciskaners
Līdzīgs Melanžam, tikai no augšas izdekorēts ar putām no piena, bet no saldā krējuma. Espresso tiek padots lielā kafijas krūzē (1/3 kafijas, 1/3 piena, 1/3 saputota saldā krējuma) ar siltu pienu un ar saputotu saldo krējumu no virsas.
Verlängerter, Amerikano
Espresso porcija lielā krūzē, kurā tiek pievienots karsts ūdens uzreiz vai vēlāk, pēc Jūsu skatījuma. Var pasniegt ar pienu.