Kafijas ceļš no pupiņas līdz kafijas tasei
Julius Meinl darbinieki lielu vērtību pievērš mūsu kafijas kvalitātei. Mēs garantējam visu piegādes un ražošanas posmu kvalitātes kontroli.
Kafijas izcelsme
Mūsu darbs ar kafijas pupiņām tiek uzsākts kafijas audzēšanas valstī, ar kuru mēs jau sen sadarbojamiem ar fermām, tādā veidā, mums ir unikāla iespēja atlasīt tikai labākās pupiņas. Pastāv daudzi faktori, kas būtiski ietekmē mūsu speciālistu pareizu kafijas izvēli: reģions, kafijas koku audzēšanas apvidus augstums virs jūras līmeņa, pupiņu briedums, kā arī ražas novākšanas laiks.
Ražošanas process
Pirms tiek uzsākta ražošana, izejvielas tiek rūpīgi atlasītas un pārbaudītas mūsu ražošanas cehos Vīnē (Austrijā) un Vičenicā (Itālijā), kuriem piemīt milzīga unikāla pieredze un savs „know-how”. Pēc kafijas grauzdēšanas, katra pupiņa iziet atkārtotu diagnostiku uz speciālas iekārtas – šādas tehnoloģijas ļauj pārbaudīt tūkstoti pupiņu minūtē. Visbeidzot, šī kafija tiek hermētiski iepakota, kas nodrošina pupiņam sākotnējo svaigumu.
Grauzdēšana
Grauzdēšanas intensitāte- īpaši svarīgs kafijas pupiņu apstrādes rādītājs.
Viegls grauzdējums dāvā intensīvu aromātu, lielāks kofeīna saturs - ideāla filtru kafijas pagatavošanai.
Vidēji tumšs grauzdējums - tā ir izsmalcināta garša un aromāts, ar vieglu skābuma garšu – optimāla tradicionālajām Vīnes kafejnīcu receptēm
Tumšs grauzdējums piemīt intensīva garša un spēcīga karamelizācija – tā paredzēta espresso kafijas pagatavošanai.
Iepakojums
Viegla grauzdējuma kafija – tas ir ļoti maigs produkts. Tā aizsardzībai no skābekļa, ārējām smaržām, mitruma, siltuma un gaismas, Julius Meinl savu kafiju iepako hermētiskos metalizētos iepakojumos uzreiz pēc kafijas apstrādes. Maltā kafija tiek iepakota vakuuma metalizētos iepakojumos, bet kafijas pupiņas - metalizētā iepakojumā ar speciālu aizdari, kas, savukārt, pasargā kafijas pupiņas no skābekļa piekļūšanas un izgarošanas.
Garšas kvalitātes saglabāšanai, kafiju vēlams uzglabāt sausā un vēsā vietā.