Julius Meinl. Iedvesma poēzijai no 1862. gada

Vīnes klasika

Vīnes kafijas receptes, kuras tiešā veidā ar mums bija vairāku simtu gadu gaitā, pelnīti tiek uzskatītas par kafijas klasiku. Daudzi no dzērieniem ir nosaukti par godu pazīstamiem Austrijas rakstniekiem, komponistiem un aristokrātiskām figūrām. Aicinām Jūs izmēģināt Vīnes tradīcijas pēc garšas!

Melange, Vīnes melanžs

Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

Melanžs –tas ir vistipiskākais Vīnes dzēriens, kurš ir parasts espresso ar pievienotu saputotu pienu un, kurš izdekorēts ar piena putām.

 

Brauner, Brauners

Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

"Brauners" – tas ir parastais vai dubultais espresso, kurš tiek pasniegts ar nelielu daudzumu saldā krējuma, kuru pasniedz atsevišķi, šim nolūkam paredzētā trauciņā.

 

Kaffee verkehrt, Latte Makiato

Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

"Verkehrt" tiek tulkots kā  "apgrieztais", kas pilnībā apliecina šā dzēriena raksturu- tajā ir vairāk piena nekā kafijas. šāda dzēriena pagatavošanai ir nepieciešams augstā glāzē, vai speciālā augstā traukā ieliet vienu trešdaļu karsta piena un vienu trešdaļu piena putu un tam visam ir jāpievieno vienu espresso.

Franziskaner, Franciskaners

Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

Līdzīgs Melanžam, tikai no augšas izdekorēts ar putām no piena, bet no saldā krējuma. Espresso tiek padots lielā kafijas krūzē (1/3 kafijas, 1/3 piena, 1/3 saputota saldā krējuma) ar siltu pienu un ar saputotu saldo krējumu no virsas.

Verlängerter, Amerikano

Kaffee verkehrt (Latte Macchiato)

Espresso porcija lielā krūzē, kurā tiek pievienots karsts ūdens uzreiz vai vēlāk, pēc Jūsu skatījuma. Var pasniegt ar pienu.

VISU RECEPŠU PAMATS

Espresso, 30-50 ml

7 g maltu kafijas pupiņu
20-30 sekundes ekstrakcijas

Stabili, blīvi
un elastīgi krēmi

Skābuma, rūgtuma un salduma
līdzsvars pēc garšas